El 21 de gener, Dia Europeu de la Mediació

El Consell d’Europa va ser la institució europea que per primera vegada va manifestar la necessitat d’instituir, promoure i reforçar la mediació como un procediment de resolució de conflictes. Es va materialitzar amb la Recomanació núm. R (98) 1, sobre mediació familiar, aprovada pel Comitè de Ministres del Consell d’Europa el 21 de gener de 1998.

El Departament de Justícia, juntament amb el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la Cambra de Comerç de Barcelona, el Col·legi d’Advocats de Barcelona, el Col·legi de Notaris de Catalunya, el Col·legí Oficial de Psicòlegs de Catalunya, el Col·legi d’Administradors de Finques, l’Associació Catalana per al Desenvolupament de la Mediació i l’Arbitratge (ACDMA) i el Grup Europeu de Magistrats per la Mediació (GEMME), han organitzat, amb la col·laboració de més de 30 institucions la celebració el dia 21 de gener del Dia Europeu de la Mediació, per tal de promoure la mediació entre els ciutadans i donar-ne a conèixer les seves característiques i avantatges com a procediment de resolució de conflictes.

El dia 21 de gener es duran a terme al matí activitats de difusió de la mediació arreu de Catalunya, i la celebració conclourà amb un acte conjunt de les institucions que hi participen a la ciutat de Barcelona.

Podeu consultar el programa de les activitats organitzades per celebrar el Dia Europeu de la Mediació a l’apartat Notícies del grup Mediació d’e-Catalunya, on hi trobareu més informació.

Otras publicaciones

Dejar un Comentario