Avui se celebra el Dia Europeu de la Mediació

Avui se celebra el Dia Europeu de la Mediació

El Departament de Justícia ha col·laborat amb més de 30 institucions catalanes de diferents àmbits en l’organització d’actes i activitats vinculades a l’impuls i la difusió de la mediació a Catalunya

Avui, 21 de gener, se celebra el Dia Europeu de la Mediació, una iniciativa que neix de la necessitat d’instituir, promoure i reforçar la mediació com un procediment de resolució de conflictes, que es va materialitzar en la Recomanació núm. R (98) 1, sobre mediació familiar, aprovada pel Comitè de Ministres del Consell d’Europa.

És en aquest sentit que el Departament de Justícia, en col·laboració amb més de 30 institucions del país, s’ha centrat en la celebració d’aquest Dia amb l’objectiu de promoure la mediació entre els ciutadans i donar-ne a conèixer les característiques i avantatges com a procediment per a la resolució de conflictes alternatiu al procés judicial.

Així doncs, el Departament de Justícia, a través del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya, ha organitzat les següents activitats per al dia d’avui:

Punts d’informació a la Ciutat de la Justícia

Lloc: Ciutat de la Justícia, edifici C (Gran Via de les Corts Catalanes, 111. Barcelona) i edifici H (avinguda del Carrilet, 2. L’Hospitalet de Llobregat).

Amb la col·laboració del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el Grup Europeu de Magistrats per la Mediació (GEMME) i els alumnes de màsters i postgraus de mediació de les universitats col·laboradores.

Cloenda dels actes i activitats del Dia Europeu de la Mediació, amb el conseller de Justícia, Germà Gordó

Hora d’inici: 17.30 h

Hora de la cloenda: 20 h

Lloc: Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (c/ Ausiàs Marc, 40. Barcelona)

El Pla nacional d’impuls de la mediació, que el Departament de Justícia va presentar el proppassat dilluns, respon al compromís del Govern de fer de la mediació una eina de cohesió per resoldre els conflictes sense passar pel jutjat.

En aquest enllaç trobaràs tota la informació sobre el Pla nacional d’impuls de la mediació: http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/detall.do?id=278370&idioma=0&departament=8&canal=9

Otras publicaciones

Dejar un Comentario